top of page

RUTES

Des de BIKES RIPOLL, recomanem les següents rutes per realitzar.

També podeu consultar el nostre Wikiloc amb totes les rutes del centre de BTT

Ruta del Ter

(Vall Ter - Ripoll - Torroella de Montgrí)

(Ripoll - Olot - Girona - Sant Feliu de Guíxols)

(21 Rutes centre BTT Ripollès) 

Please reload

RUTA DEL FERRO I DEL CARBÓ

Des de BIKES RIPOLL us proposem una ruta de MTB apte per a tots els públics que recorrera els pobles de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Ogassa, per l'antic pas ferroviari. Una ruta de 33 km, de dificultat baixa amb molt poc desnivell, i una via ben cuidada.

La ruta comença al poble de Ripoll a 675 metres d'altitud, molt a prop de l'estació de tren, a l'inici de la via verda. Trobarem fletxes de color groc durant el recorregut, que ens indicaran el camí a seguir.

Tenim 12 km de via per endavant on podem gaudir d'un agradable passeig que a poc a poc anirà pujant, fins arribar a Sant Joan de les Abadesses.

 

Serà un fals pla d'asfalt de poca dificultat fins arribar al poble de Sant Joan de les Abadesses, a una altitud de 819 metres, abans de començar la primera pujada dura del dia de camí a Ogassa.

 

Sobre el quilòmetre 14, començaran les dures pujades, deixant enrere l'asfalt per endinsar-nos a una zona boscosa de terra. El camí està reconstruït, així que com a molt ens trobarem algun petit sotrac. Vigileu amb les vianants que fan la ruta a peu, ja que és una zona on la gent hi va amb freqüència.

 

Els últims 3 km tenen uns 200m de desnivell, pràcticament la totalitat de l'acumulat de la ruta. 


La baixada serà pel mateix camí que haurem pujat. Vigileu el primer tram, ja que és una zona amb bastantes corbes, i amb les persones que puguem trobar durant el descens.

Podeu trobar la ruta AQUÍ

Ruta del ferro i del carbó
bottom of page